TIISTAI

Tiistaina oltiin Heurekan parkkipaikalla treenamassa Tokoa. Sannu ja Paavo tulivat mukaan.

Yhteisestä treenistä ei valitetttavasti tullut mitään, sillä Paavo ei selvästikkään pitänyt Ferrosta. Treenattiin siis kummatkin itseksemme eri parkkipaikoilla.

Ferron kanssa tein ensiksi seuraamista käännöksin ja eri vaudeilla. Meni tosi hyvin, pysähdyksissä pitäisi Ferro saada jäämään vähän taaksemmas, mutta kontakti piti hyvin!

Nouto on ollut edelleen Ferrosta vähän tylsä. Nyt kokeilin ihan kokeen omaisen noudon ja se meni hyvin! Siispä kapulalla ei enempää tällä kertaa.

Ruutua tehtiin napikipon kanssa. Ruutuun Ferro menee hienosti , mutta sinne jääminen on vielä ongelma. Sitä pitää treenata jollain konstilla erikseen . Hyviä vinkkejä otetaan vastaan.

Kaukkareita kokeilin ensin kokeen omaisesti, mutta istumasta maahan meno tuotti jostain syystä ongelmia. Vaati aina vähintään tupla käskyn. Tehtiin useita kertoja niin, että käskytin läheltä ja palkka heti kun meni maahan. Tästä tuntui olevan apua.

KESKIVIIKKO

Rauniolla jälleen. Omaa vuoroa odotellessa harjoiteltiin kontaktia ja liikkeelle lähtöä (siis TOKO).

Radalla Ferrolla oli aiheena korkealla olevat maalimiehet. Ensimmäinen maalimies makasi kelan päällä. Ferrolla ei ongelmi löytämisessä. Toinen maalimies oli puussa ja siinä Ferro sai jo tehdä vähän enemmän töitä, mutta sekin löytyi hienosti ja ilmaisu oli tosi hyvä. 

Kolmas oli ns. tornissa ensimmäisellä tasanteella. Hajut menivät selvästi lähellä olevan kasan päälle, sillä kaikki koirat joilla maalimies oli tornissa kävivät siellä etsimässä. Hyvin Ferro kuitenkin löysi tämänkin maalimiehen, ainoastaan piti näyttää rappuset mistä ylös pääsi. Nekään eivät tuottaneet Ferrolle mitään ongelmia, vaikka olivat aika jyrkät.

Neljäs maalimies olikin Ferrolle uusi tuttavuus ja piilossa kasan takana. Ensin Ferro oli mennyt ohi ja etsinyt lähellä olevasta muovi "kanisterista", sitten vasta hoksannut maalimiehen. Sanni (kyseinen maalimies) ehdotti, että Ferrolle kannataisi tälläisessä tilanteessa maalimiehen lähteä juoksemaan karkuun. Näin Ferrolle tulisi uudenlainen yllättävä tilanne treeneissä ja näin vähän uutta päänvaivaa.

Treeni kokonaisuudessaan meni hyvin. Ferro teki motivoituneesti töitä kolmen ensimmäisen maalimiehen osalta. Sen jälkeen Ferro oli sitä mieltä, että kaikki on jo löydetty, mutta lähti kuitenkin käskystä vielä etsimään. Pitää jatkossa vaihdella joka kerta maalimiesten määrää.

TORSTAI

Koirapuiston jälkeen treenattiin muutamakerta hyppyä takapihalla. Tätä pitää treenata useammi, jostain syystä takkus nyt pahasti. Välillä jäi esteen eteen ihmettelemään ja välillä kiersi esteen.  Lopulta hyppäs ihan ok.

LAUANTAI

Perjantai iltana keksin, että mökin terassilla on hyvä treenata jättäviä liikkeitä niin että käsky tulee terassin reunalla ja itse jatkaa kävelyä rappusia alas. Ferro tahtoo makaaman mennessä ottaa liianmonta askelta eteenpäin. Niinpä tätä treenattiin liikkestä makaamaan ja seisomaan jäämisessä. 

Kaukkareita tein myös hyödyntäen tuota terassin reunaa.