<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Ohoh, yhtäkkiä meni kuukausi enkä ole ehtinyt blogiin kirjoittamaan. Yritän parantaa tapani.

 

Ferron kanssa on treenattu tokoa ja raunioita ja lisäksi sain pentu-toko ryhmän päätökseen kunnialla J.  Ensiviikolla alkaakin kilpailemaan tähtäävien "jatko" kurssi, jonka olen lupautunut vetämään.

 

27.4 oli tämän vuoden toko-startti ja penkinallehan se meni. Ferro oli ihan muissa ajatuksissa, seuraili vain ympärillä olevia koiria ja teki kaiken sinnepäin. Paikallamakuu täysi 10, mutta sen jälkeen alkoikin alamäki. Seuraattiin miten sattuu, liikkestä maahan jäi seisomaan, kaukkareissa ei suostunut istumaan …..  Kisan jälkeen tuntui siltä että heitänkö rukkaset naulaa ja lopetan koko toko-uran. No ei sentään, treenattu on jälleen ja nyt lähinnä ruutua ja tunnaria, eli uutta jotta  Ferron mielenkiinto säilyy. Lisäksi kiinnitän enemmän huomiota siihen että Ferro ei treenien aikana saa "haahuilla" tai nuuskia tai kiinnittää huomiota ohikulkijoihin tai muihin koiriin (näistä seuraa äkänen murahdusJ). Treeneissä Ferrolla on jälleen hauskaa (häntä heiluu lähes koko ajanJ).  Ennen kisaa oli selvästi jälleen nähtävissä jonkinlaista treeniväsymisä eli liikaa jauhettiin taas pelkkiä AVO-liikkeitä.

 

Raunioilla on otettu treenin kohteeksi ampumiseen totuttaminen. Ferro reakoi helposti erilaisiin ääniin ja ampuminen on ollut yksi. Sen verran se on jo syksyn ja uudenvuoden aikana tottunut hirvenmetsästyksen  ja rakettien ansioista, ettei lähde suinpäin juoksemaan turvaan vaan hakee minusta turvan ja jos sanon esim. lenkillä että mennään niin matka jatkuu normaalisti.

 

Keskiviikkona testattiin miten Ferro reakoi silloin kun ampuminen tapahtuu sen ollessa töissä. Kun olin lähettänyt Ferron töihin niin kouluttaja antoi ampujalle ( joka oli radan toisessa päässä) merkin koska ampua. Heti laukauksen jälkeen Ferro tuli vauhdilla minun luo ja selvästi oli jotenkin lukossa. Kun jatkoin matkaa niin Ferro seurasi tiivisti sivulla ja pälyili mistä se ääni tuli. Hetki rauhoituttiin ja lähetin Ferron uudelleen etsimään ja hetken epävarmuuden jälkeen se lähti vähän epävarmana mutta lähti kuitenkin etsimään ja ilmaisikin maalimiehen ihan kelvollisesti. Loput maalimiehet Ferro etsi ja ilmaisi normaalisti, eli näytti toipuvan aika nopeasti tuosta ampumisesta.

 

Nyt jatketaan sitten samoilla linjoilla, eli ammutaan kerran ensimmäisen tai toisen maalimiehen etsinnän yhteydessä (ei kuitenkaan maalimiehellä ollessa). Tavoitteena on, että Ferro pikkuhiljaa siedättyisi ampumiseen radalla. Parin viikon päästä kokeillaan taas ja sitten suunnitellaan jatkoa.

 

Tänään suunnataan mökille ja mennään kummatkin uimaan J.