Nyt pitää ryhdistäytyä ja alkaa taas kirjoittamaan muistiin mitä tulee TOKO-rintamalla tehtyä. Heinäkuu oli lähes kokonaan "lomaa" eli tehtiin vain muistin virkistämiseksi pieniä harjoituksia.

Elokuun alussa piti alkaa "tosi treenit", mutta tuo perhanan helleaalto :) vei Ferrosta mehut. Treenailtiin kyllä, mutta vain lyhyitä treenejä. Lähinnä keskityttiin niihin liikkeisiin missä on ollut ongelmia. Treenattiin siis liikkestä maahanmenoa ja noutoa, sekä yleensä kontaktia.

Elokuun puolessavälissä sitten alkoikin jo Keravan Koiraharrastajien koulutukset ja siinä me olemme AVO-ryhmässä. On kyllä mukava taas treenata kouluttajan opastuksella, saa uusia näkökulmia ja vinkkejä.

 Ekalla treenikerralla Ferro käyttäytyi kuin murkku ikäinen nuorimies. Se päätti kesken seuraamisen lähteä moikkaamaan ohimenevää labbista ja ei kuunnellut ollenkaan kun sitä komensin. Jäi onneksi muutaman metrin päähän labbiksesta seisomaan, eikä mennyt sitten sen lähemmäs. Kouluttajaltamme Katilta sain hyvän vinkin vastaisuuden varalle, eli jos Ferro ei tule kutsusta luokse niin se pitää ajaa kiukkuisena pois sitten kun se suvaitsee tulla (eli häätää laumasta) ja lähdetään itse kävelemään poispäin. Jos Ferro seuraa niin ajetaan se taas pois. Tätä toistetaan niin kauan ettei se enää lähde perään vaan jää paikalleen ihmettelemään. Sitten kutsutaan se luokse ja palkitaan hyvin kun tulee. Kiitos Katille hyvästä vinkistä! Tätä ole pari kertaa päässyt soveltamaan ja toistaiseksi  Ferro ei ole yrittänyt lähteä kentällä muita moikkailemaan.

Yhdet TOKO-kokeetkin on käyty kokeilemassa eli oltiin 2.9 Kellokoskella kisaamassa. Edistystä on selvästi tapahtunut, vaikka tulos oli lähesvakio III-tulos. Nouto ja liikkeestämaahan täydet 10! Kaukokäskyt 9, mutta seuraaminen "luokatonta" ja liikkeestä seisomisessa alkoi kaivaa maata (etsi kai tryffeleitä :)) ja esteen edessä oli jotain hyviä hajuja joten sekin meni nollille.

Viime viikko olin itse flunssassa joten treenit jäi väliin. Huomenna pitäisi taas lähteä kentälle treenaaman ; seuraavat kokeet 30.9 Haminassa , jospa sieltä vihdoin saataisiin se ykköstulos!

Tänään olimme Keski-Uudenmaan lagottojen tapaamisessa Järvenpäässä. Jostain syystä paikalla oli Ferron lisäksi vain pikkuneiti Ambra (7 kk?). Ambra oli tosi rohkea neiti ollakseen ensimmäistä kertaa koirapuistossa. Hetken alussa vähän ihmetteli emäntänsä jaloissa, mutta kohta jo juoksi pitkin puistoa muiden korien mukana. Seuraava tapaaminen pitää yrittää ajoittaa viikonlopuksi, jospa silloin saataisiin vähän parempi osanotto.