Illalla suunnistettiin kohti Vantaa Ojankoa treenailemaan raunioporukan kanssa. Muut treenasivat BH-kokeen tottis osuutta. Onneksi se on meillä jo takana, joten me tehtiin toko AVO-luokan treeniä.

Vantaan pelastuskoirilla on BH-koe toukouun lopulla johon muu porukka tähtää. Ryhmästämme oli paikalla vain neljä henkeä, joten kaikki saivat hyvin aikaa treenilleen ja Pipsa pystyi hyvin antamaan jokaiselle ohjeita.

Ferro oli ensin paikallamakuussa niin kauan kuin Nemo oli tekemässä omaa suoritustaan. Hienosti Ferro pysyi paikallaan. Loppupäässä nousi seisomaan, mutta meni pelkällä käsimerkillä takaisin maahan.

Ferro oli tämän jälkeen levoton ja sain tehdä vähän töitä että poika olisi kiinnostunut minusta eikä muista ihmisistä ja koirista.

Ferron kanssa siis tehtiin AVO:n liikkeitä. Ensin ihan perus seuraamista, Pipsa antoi aina merkin milloin on hyvä palkata. Todettiin että Ferron kanssa kannattaa edelleen tehdä niin että max 10 askelta ja sen jälkeen käännös. Ferro tekee lyhyillä matkoilla hienoa seuraamista, mutta matkan pidetessä vähän kontakti kärsii.

Liikkeestä maahanmenossa pitää jatkaa heti maahan palkkaamista. Ferro kyllä menee maahan, mutta nyt pitäisi saada nopeutta ja sitä että se menisi maahan ilman että ottaa muutaman askelen eteenpäin. Palkka pitää yrittää antaa mieluummin vähän taaksepäin. Tässä on vähän itselle pähkäiltävää.

Luoksetulon pysäytyksiä otettiin myös muutama. Pipsa antoi vinkin että käsimerkki pitäisi olla säpäkämpi, niin Ferrokin voisi pysähtyä nopeammin. Pitääpä yrittää muistaa tuo.

Kaukkareita otettiin yksi sarja niin että Pipsa oli Ferron takana antamassa vaihto merkin. Tämä meni hienosti, tällä hetkellä Ferron vahvin liike (jos vain nousee ekalla käskyllä).

Oman vuoron jälkeen Ferro pääsi häiriökoiraksi ihmisryhmään Pipsan Frescolle. Ferro oli hieno häiriökoira :), söi nimittäin koko ajan maksamakkaraa tuupista!

Treenien loputtua käytin vielä hyväkseni tilaisuutta harjoitella vieraalla hyppyesteellä. Hieman Ferro menee liikaa esteen vasempaan sivuun, se pitäisi saada korjattua. Muuten kyllä hyppy sujuu ok.