Aamulla startattiin Ferron kanssa kohti Haminaa. Vähän jännitti kuinka paha rekka ruuhka matkalla on, mutta onneksi ei mitään pahempaa. Rekkoja kyllä riitti ja niitä oli Loviisan kohdalla parkissakin aika liuta, mutta mitään suurempia hidastuksia ei ollut.

Haminassa ensimmäsenä törmäsin kolmeen muuhun logottoon eli Carlo, Fata ja Banjo olivat ohjaajineen myös tulossa AVO-luokan kisoihin. Lagotto energiaa siis tarjolla kiitettävästi. Lisäksi listoilta löytyi (ja myöhemmin myös paikanpäältä) treeniryhmäläisemme lapukka Uuno ohjaajineen. Ferro oli ryhmän viimmeinen koira ja Uuno juuri ennen meitä. Carlo pääsi aloittamaan koko luokan.

Nyt pidin Ferroa autossa vain sen ajan kuin kävin ilmoittautumassa, muuten se oli minun vierelläni (naapureiden rapsuteltavana) seuraamassa muiden suorituksia. Ennen paikalla oloa en ottanut mitään liikkeitä, vaan yritin olla itse ja pitää myös Ferron rauhallisena.

Paikalla makuussa olimme toisessa ryhmässä viimmeisenä. Maahan meno vaati kaksi käskyä, Ferron mielestä viereisen kehän VOI-luokan koirat olivat liian mielenkiintoisia. Itse paikalla olo meni nappiin, Ferro pysyi paikallaan ja malttoi jopa pysyä maassa niin kauan kuin sai luvan nousta (tosin siinäkin nyt kaksois käsky) pisteitä 9!

Seuraamisen kaavio oli luokassa mielestäni harvinaisen pitkä. Ferrolle pitkät seuraamiset ovat haaste, sillä keskittyminen tahtoo tuolloin herpaantua. Niinpä päätin käyttää pientä vilunkia, näytin Ferrolle että laitoin vähän avatun kissanruoka purkin taskuuni :). Tästä oli apua! Seuraaminen meni hienosti saatiin 9 p, käännöksissä vähän parantamista! 10 p ei tainnut kukaan seuraamisesta tänään AVOssa saada.

Liikkeestä maahan Ferro näytti menevän maahan (en kyllä varmistanut loppuun asti, sillä näin sen menevän alastapäin). Kuitenkin kun käännyin takaisin päin, niin herra oli perässäni, oli kuulemma vähän mennyt alaspäin mutta jatkanut sitten matkaa. 0 p!

Luoksetulo pysäytyksellä meni pitkäksi, mutta  pysähtyi kuitenkin saaliina 6 pistettä.

Liikkeestä seisominen sitten menikin täysin mönkään, vaikka kuinka sanoin stop niin Ferro vain seurasi vierellä eli 0 p. Siihen meni mahdollisuus saada ykköstulos!

Tuota jäävien liikkeiden epäonnistumista ihmeteltiin oikein porukalla, syytä ei keksitty. Kotona minulla vasta välähti että syy taisi olla tuo liivin taskussa ollut kissanruoka purkki :). Eihän sitä voinut jättää minun taskuuni ilman vahtia! No opinpa tuon että kisoissa ei uusia konsteja kannata käyttää!!

Noudossa Ferro ensin vähän ennakoi mutta istui kuitenkin takaisin ja lähti vasta käskystä noutamaan. Kapulan olisi voinut ottaa suuhun varmemmin, nyt meinasi tiputtaa.

Kaukokäskyissä eka istuminen vaati tupla käskyn ja viimmeinen maahan menu myös.

Hyppy hienot täydet 10p, tähän oli hyvä päättää nämä kisat! Yhteistyöstä 7p. Kokonais pisteetn 127 III-tulos, paras tulos AVO-luokassa tähän asti; parannusta kokonaiset 1p.

Vielä siis joudutaan AVOssa kisaamaan. Nyt kuitenkin keskitytään treenaamaan VOI-liikkeitä ja seuraavat kisat vasta ensi keväänä.

Kellän lagotoista ei mennyt nämä kisat nappiin, parhaiten menestyi Carlo joka olisi ykkös tuloksen saanut jos ohjaaja olisi varmistantu liikkeestä maahan menon. Nyt jäi seisomaan joten nollille meni.

Uuno jäi harmittavat 0,5 p ykkötuloksesta.