Keskiviikkona oltiin Ojangossa ensimmäistä kertaa tänä kevään treenaamassa telineitä. Ferro oli aika malttamaton, mutta muuten ei mitään suurempia ongelmia. Pitää itse kerrata taas nuo telineiden suoritukset, ne kun on talven aikana omasta päästä unohtuneet. Ferro muistaa ne paremmin kuin minä!!!

Torstaina oli jälleen pentu tokon vuoro. Aiheena sivulle tuloa, palkkaaminen ja  luoksetulo. Tällä kertaa Ferro pääsi näyttämään esimerkkiä sivulle tulossa sekä luoksetulossa. Väliajat Ferro makasi kentän sivulla, hienosti poika pysyikin kokoajan! Luoksetulo Ferron kanssa otettiin "pentumaisesti" eli Ferro oli toisella ohjaajalla hihnassa ja minä juoksin ja "hihhuloin" Ferrosta poispäin ja kun huusin tänne niin toinen ohjaaja päästi Ferron irti. Muutamalla koirakolla oli haasteita saada koiran huomio kiinnittymään itseensä ja he olivat tyytyväisi kun näyti heille vähän esimerkkiä. Pitää vaan uskaltaa olla vähän hullu kun yrittää kiinnittää koiran huomiota.  Tällä kertaa oli koko ryhmä koossa ja ihme kyllä pysyttiin aika hyvin aikataulussa.

Penturyhmän jälkeen olikin sitten meidän ohjaajien oman kuolutuksen vuoro. Hepolan Kata vetää meille neljän kerran kurssin. Nyt lähdettiin treenaamaan ihan perus asioita: sivulle tulo ja seuraaminen. Kata kavi kunkin koirakin sivulle tulon erikseen läpi ja kaikki saivat ohjeeksi palata ihan alku treeniin eli namilla ohjataan oikeaan kohtaan. Ferrolla, niin kuin kaikilla muillakin, sivulle tulo paikka jonkin verran vaihtelee. Kata pitää tärkeänä että koko koiran kilpauran ajan perus asentoa treenataan namin kanssa ja jos mahdollista niin peilin edessä. 

Seuraamisessakin kaikikilla oli työstettävää, itse sain ohjeeksi nopeutta seuraamista, mutta hidastaa käännöksiä. Lisäksi kannattaa usein palkata heti käännöksen jälkeen.

Lopuksi otettiin vielä hyppy. Ferron kanssa ongelma avon hypyssä on se että se jää istumaan välillä liian lähelle estettä. Tähän Kata neuvoi hypyn treenaamista niin että ruoka kuppi on reilusti esteen edessä ja hypyn jälkeen Ferro saa jousta suoraan ruokakupille. Tällä yritetään saada Ferro menemään vähän kauemmas esteestä. Tätä pitää muistaa kokeilla.

Tämän rupeaman jälkeen oltiinkin Ferron kanssa kummatkin illalla ihan poikki ja uni maistui!