Viikonloppu oltiin mökillä ja Ferron kanssa heitin talviturkin. Vesi oli 6 asteista!  Viikonloppu oli todellä lämmin ja muutenkin keväinen. Linnut lauloivat ja etsivät pesäpaikkoja, kurkiaurat lensivät kohti pohjoista.

Sunnuntaina pidettiin toko treenit läheisellä kalliolla. Samassa paikassa treenattiin myös viime kesänä. Alue juuri ja juuri sen kokoinen että siihen saa tehtyä ruudun ja sen lisäksi mahtuu tekemään seuraamisliikkeet ym. Taisi olla Ferron mielestä liian lämmin, sillä kaikki tehtävät se teki vähän laiskanpuoloisesti.

Ensin tehtiin ihan perus seuraamista nopein käännöksin ja oikealle ja vasemmalle siirtyen. Ne meni muuten hyvin, mutta jostain syystä Ferron seuraamispaikka oli aavistuksen liian takana. Pitää muistaa seuraavassa treenissä tarkkailla.

Toisena harjoiteltiin jälleen liikkeestä maahan menoa. Se edelleen jostain syystä takkuaa. Tänään ehkä kuitenkin löytyi ratkaisun poikasta, eli maahan käsky pitää sanoa iloisella äänelleä eikä niin käskevästi kuin olen aikasemmin sanonut. Ferro on kyllä mennyt käskystä maahan leikinvarjolla, mutta liikkeenomaisesti tehdessä se saattaa jäädä seisomaan. Tänään meni onneksi maahan myös ihan liikkeenä.

Nouto otettiin vain kerran, sillä Ferro olis aika laiskan oloinen. Ferro teki noudon muuten hyvin, mutta tuonnin loppuosa meni vähän hitaanlaisesti. Nyt lähti myös heti käskystä noutamaan, välillä kun on tarvittu parikin käskyä ennenkuin poika on lähtenyt liikkeelle.

Liikkeestä pysähtymistä harjoiteltiin siten että aluksi nami lensi käsimerkistä (eli namin heittoliike on meillä pysähtymismerkki). Näin tehtiin viitisen kertaa ja Ferro pysähtyi aika hyvin. Sitten toinen viisikertaa niin, että nami ei lentänyt heti merkistä vaan sen jälkeen kun Ferro oli jo pysähtynyt.  Vielä pitäisi saada nopeampi pysähtyminen, menee vähän liian pitkään ennen kuin Ferro pysähtyy. Takapalkkaa olen Ferrolle yrittänyt opettaa, mutta vielä Ferro on liian malttamaton ja lähtee samantien hakemaan namin. Silloin malttaa odottaa lupaa, kun on hihnan pätkässä kiinni. Pitää vielä harjoitella ja harjoitella ennen kuin uskallan yhdistää sen luoksetuloon.

Muutama kerta tehtiin merkiltä oikeaan lähetystä. Laura yritti viedä palkan oikeanpuoleiseen kuppiin Ferron huomaamatta. Tälläkertaa Ferro ei kertaakaan käynyt katsomassa vasemmanpuoleista kuppia. Hyvä!

Lopuksi tehtiin pari ruutuun lähetys. Nyt näki selvästi että Ferro oli jo aika kuumissaan, sillä vauti oli aika löntystelyä. Ruudussa Ferrolla on alustan päällä nami. Kummallakin kerralla Ferro meni hyvin ruutuun.

Treenin jälkeen Ferro pääsi uimaan. Olisi varmaan pitänyt tehdä toisinpäin, sillä uinnin jälkeen pojalla tuntui olevan virtaa liiankin kanssa!