Tänään jouduin olemaan pitempään töissä joten suunnittelemani pitempi toko treeni jäi suunnittelun asteelle.

Otin kummatkin koirulit matkaan ja suuntasin kohti koirapuistoa. Nameja otin reilusta taskuun, että voin vähän treenata, jos puiston viereinen hiekkakenttä on tyhjä.  Puistossa oli sopiva määrä koiria, tosin heti sinne päästyämme Ferro ja Repe ottivat vähän yhteen. Repe on nuori labbis poika joka on selvästi mustis Ferrolle Viivi-nartusta. Ferro on luonteelta yhteen ottoja välttävä, joten sen aikaa kun Repe oli puistossa Ferro väisteli sitä ja oli suurimman osan aikaa minun lähettyvillä.

Immu ei myöskään pidä Repestä, sillä niilläkin oli alkukeväästä pari keskustelua. Immu päätti jäädä koirapuiston portille odottamaan.  Nykyään Repe ei enää ole Immusta millään lailla kiinnostunut, mutta Immulla on pitkä muisti!

Repen lähdettyä Ferro käytti heti tilaisuutta ja yritti aina tilaisuuden tullen nousta Viivin selkään. Viivi ei tuota ole huovaavinaan, vaan antaa Ferron puuhastella kaikessa rauhassa. Saisi vähän ärähtää niin Ferro ainakin hetkeksi luovuttaisi.  Viivin lähdettyä poika sitten ei enää jaksanutkaan paljon muuta kuin seurailla muita.

Hiekkakenttä oli onneksi tyhjä, joten pääsimme sinne hetkeksi treenaamaan. Liikkeinä seuraaminen, liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo pysäytyksellä. Seuraaminen on tällä hetkellä Ferrolla hyvä, vaikka Immu pyörii ympärillä nameja kerjäten:).

Liikkeestaä mahan menon otin parikertaa liikkeenä ja Ferro meni kummalakin kerralla maahan, mutta vieläkin Ferro menee maahan niin että yrittää tehdä sen hiukan minun "eteen". Eli menee muutaman askeleen minun ohi ennen kuin menee maahan. Pitää jatkaa tuota palkaamista maahan niin ettei Ferro pääse minun ohi.

Luoksetulon pysäytystä otin muutaman kerran lyhyeltä matkalta. Käsimerkki ei tällä hetkellä tunnu toimivan, Ferro juoksi suoraan luokse. Suullinen käsky vaihteeksi toimii hyvin. Hitsi kun taas kokeessa tietäisi kumpi sinä päivänä toimii.

Seuraaviin kokeisiin aikaa reilu viikko, tuntuu siltä että aikaa loppuu kesken. Pakko kai se on Ferroon luottaa ja vain mennä kokeeseen.

Tänään Ferro pyydettiin häiriökoiraksi Vantaan Pelastuskoirien BH-kokeeseen. Harmi vain, että koe on viikonloppuna jona on suunniteltu mökkireissua.