Tiistaina oltiin jälleen Ohkolasssa. Satoi vettä ja oli muutenkin aika tylsä ilma. Tällä kertaa Iida talutti Kamu-ruunaa ja me Ferron kanssa tehtiin kävelylenkki pitkin hiekkateitä. Ferro oli vapaana ja juoksi juoksemisen riemusta pitkin tietä ja välillä ojien yli hyppien/uiden metsään tai pellolle juoksemaan. Oli poika kyllä sen näköinenkin että oli nauttinut olostaan. Risuja sai nyppiä turkista aika monta ja kotona suoraan suihkuun!

Keskiviikkona oltiin raunioilla. Ensin näytti siltä, että paikalla on vain lagotot eli Ferro, Jassi, Baia ja Mio. Onneksi saatiin kuintenkin paikalle pari aussia ohjaajinen, sillä Hannan kanssa emme olisi kunnon treenejä saaneet pidettyä.  Olin suunnitellut että Ferrolle olisi laitettu valmiiksi piiloihin ainakin 4 maalimiestä. Nyt yksi maalimies joutui juoksemaan toisen kerran piiloon.  Kolme ensimmäistä maalimiestä Ferro etsi hienosti, neljännen kohdalla selvästi into laski. Johtuu varmaan siitä, että yleensä treeneissä ollut aina 3 maalimiestä. Pitää muistaa jatkossa vähän vaihdella määrää. Ilmaisukin toimi ihan hyvin.

Torstaina oli taas pentu tokon vuoro ja sen päätteeksi kouluttajien omat treenit. Pentujen kanssa otettiin ensin maahan meno. Osalla se sujui aika helposti, treenattavaa toki kaikilla vielä on. Kooltaan pienimmän kanssa oli kaikkein vaikeinta, onneksi sekin saatiin kerran menemään maahan. Toisena harjoiteltiin ohituksia. Yksi koira kerrallaan pujottelin ringissä olevien korien välistä niin, että ohjaajat yrittivät kiinnittää oman koiransa huomion niin ettei se kiinnittänyt huomiot ohittavaa/ohitettavaan. Aika hyvin kaikki onnistuivat, kunhan muistivat pitää riittävän välimatkan. Lopuksi otettiin vielä luoksetulot.

Ferron kanssa treenattiin kaukokäskyjä ja ruutua. Aluksi Kata kuitenkin kävi läpi tunnarin perusteita, sekä vinkkejä ongelmiin.

Koukkareissa Ferrolla oli vaihteeksi liimaa maassa eli olisi tykännyt vain maata. Istumaan nousua vahvistettiin palkkaamalla heti istumaan noususta. Vaihteeksi ollaan liikaa treenattu kaukkareita kotona, pitää muistaa treenata muuallakin.

Ruutu on vielä pahasti kesken. Sain vinkiksi treenata niin, että ruudussa on vielä pitkään ruokakuppi jossa herkkupalka. Muutenkin keskusteltiin paljon ruudun treenaamisesta. Toistoja, toistoja ja treenaamista vaihdellen eri palkitsemis tavoilla lelu, ruoka, valepalkka..

Seuraavalla kerralla pitää ottaa räminäpurkki mukaan. Ferro alkaa taas haukkumalla komentamaan kun joutuu odottamaan sen aikaa kun Kata selittää tai muuten joutuu odottamaan.

Tänään lähetin ilmoittautumiset Porvoon toko-kokeeseen 27.4 sekä Kellokosken kokeeseen 18.4. Nyt on sitten pakko tosissaan alkaa teherä jotakin!