Rauniot jäi meiltä tänään harmiksi väliin, sillä autosta  hajosi kytkin ja se on edelleen huollossa (toivottavasti saadaan huomenna).

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ferron kanssa kävin koirapuiston viereisellä hiekka kentällä treenaamassa tokoa. Painopiste alueena VOI-liikkeistä ruutu, metalli nouto, luoksetulo ja liikkeestä istuminen.

 

Ensin käytiin hetken koirapuistossa päästämässä pahimmat höyryt pihalle. Tosin Ferro kyllä enemmän tarkkailee muita ja haistelee ympäriinsa sekä syö ruohoa:).

 

Varsinaisen treenin aluksi laiton Ferron paikalla makuuseen siksi aikaa kun tein ruudun ja vein pysäytys merkit paikoilleen. Hienosti poika pysyi  paikallaan, vaikka meidän välistä meni pari lenkkeilijää ja yksi pyöräilijä.

 

Tällä kertaa laiton kissanruoka purkin taskuuni hiukan avattuna ja näytin sen Ferrolle. Ei enää samaa virhettä kuin viimeisessä kokeessa!

 

Ensin tein lyhyen seuraamisen jossa mukana myös voi:n sivuttais askeleet ja paikalla kääntymiset. Kissan ruokapurkilla on ainakin tässä liikkeessä positiivinen vaikutus. Kontakti pysyy hyvin ja paikkakin mielestäni oikea.  Itsi yritin kävellä rauhallisesti ja pitää hymyn kasvoilla (se taitaa olla itselle vaikein osuus:) ).

 

Ruutua tehtiin niin, että kävin kädellä näyttämässä paikan ruudussa. Ferro menee hienosti vauhdilla ruutuun! Pari kertaa kokeilin ilman näyttämistä, mutta Ferro ei ilmeisesti hahmottanut ruutua sillä kääntyi jo parinmetrin päässä minua kohti ja pysähtyi siihen. Ei edes uudella ruutu käskyllä lähtenyt ruutuun. Siispä treeniä lisää.

 

Metalli noutoa kokeiltiin eilen ensimmäistä kertaa ulkona (takapihalla). Ei mitään ongelmaa! Siispä tänään ajattelin tehdä sen myös kentällä. Kädellä lämmitin kapulaa ennen heittoa. YES, Ferro nouti kapulan mielestä yhtä hyvin kuin puisenkin!  Pelkäsin, että metalli nouto olisi Ferrolle ollut vaikea saada toimimaan, sillä puisen kanssa sain tehdä aika paljon töitä.

 

Luoksetuloa treenattiin siis VOI-säännöillä.  Käsimerkki liikkeestä seisomiseen ei tuntunut toimivan ollenkaan (taisi olla jo sen veran pimeää, ettei Ferro sitä kunnolla nähnyt). Siispä kokeilin pitkästä aikaa suullista käskyä ja se tuntui toimivan jopa paremmin kuin käsimerkki normaalisti. Pitänee taas miettiä kumpaa kokeissa jatkossa käyttää.  Maahan meno sujui paremmin kuin pysähtyminen, eli pysähtyminen on se mitä me jatkossakin enemmän treenaamme.

 

Liikkeestä istuminen on jostain syystä Ferrolle vaikea, apuja pitää antaa aika paljon.  Pikkuhiljaa niitä pitäisi pystyä vähentämään. Hiljaa hyvä tulee, toivottavasti!

 

Treenin jälkeen hetki narun heittelyä ja sitten kotia kohti!