Tänään lähdettiin samaan paikkaa treenaamaan kuin pääsiäismaanantaina, eli nurmikentälle. Tällä kertaa toisessä päässä kentää oli muutama pikkupoika pelaamassa, mutta se ei haitannut meitä.

Ferro odotti autossa sen aikaa kun laiton luoksetulon merkit ja ruudun merkit paikalleen. Sen jälkeen kävin pissattamassa Ferron läheisellä polulla.

Ensimmäiseksi kierrettiin kentä ympäri jolloin Ferro pääsi rauhassa haistelemaan. Tämä pitäisi aina muistaa tehdä ensin, niin treeneissä Ferro maltaa paremmin keskittyä itse tekemiseen.

Aluksi tehtiin hetken seuraamista. Käännöksiä, juoksua, hidasta kävelyä, siirtymiä oikealle ja vasemmalle. Ferro seurasi tälläkertaa ihan oikeassa paikassa ja hyvällä kontaktilla. Pitäsi kyllä saada joku videoimaan meidän treenejä, niin näkis oikeasti miten hyvin menee.

Liikkeestä maahan menoa treenattiin jälleen. Tällä kertaa minulla oli alussa naksu käytössä, jotta palkkaus osuu paremmin oikeaan aikaan. Sanoin käskysanan iloisesti ja Ferro meni mielestäni nopeasta maahan. Tosin pikkasen siirtyy maahan mennessään minun edelle. Jokaisesta käskystä kuitenkin meni maahan!

Luoksetulon pysäytystä tehtiin tänään n. kilpailu matkalta. Vaihteeksi käsky suullisesti ja Ferro pysähtyi mielestäni nopeammin kuin käsimerkillä! Kerran kokeilin käsimerkillä jolloin Ferro tuli suoraan luokse. Ilmeisesti ei kannata samassa treenissä käyttää kahta eri käskytys tapaa! Otin uudelleen suullisella käskyllä ja pysähtyi hyvin.

Nouto on tällä hetkellä murheen kryyni. Ferroa ei tippaakaan kiinnosta kapula. Pari kertaa yritin ottaa liikkeen omaisesti, mutta Ferro ei ollut huovaaminaan kapulaa. Meni vain ohi haistellen. Pari kertaa tein sitten niin, että laitoin kapulan Ferron suuhun ja kävelin muutaman metrin ja annon "nouto" käskyn. Ferro toi kapulan hienosti sivulle.  Taidanpa ottaa kapulan itselleni nukkumakaveriksi ja muutenkin pitää sitä omana aarteenani, katsotaan alkaako kapula paremmin kiinnostaa!

Kaukokäskyjä tehtiin pari sarjaa, sen tuntuisi tällähetkellä olevan aika varma. Kummallakin kerralla puhdas suoritus. Lopuksi pari kertaa niin, että palkka heti istumaan noususta. Yritän varmistaa sitä, että kokeessakin Ferro nousisi ensimmäisellä käskyllä istumaan, pari koetta on mennyt niin ettei ole suostunut nousemaan ollenkaan tai sitten noussut vasta toisella tai kolmannella käskyllä.

Lopuksi muutama ruutuunlähetys. Ensimmäisellä kerralla meni ensin haistamaan ruudun vasemmanpuoloista etu merkkiä ja sitten vasta ruutuun syömään alustalla oleva nami. Yritin saadan Ferron pysähtymään ruutuun, mutta tuli namin syötyään takaisin sivulleni.  Toisella kertaa meni suoraan ruutuun ja sain stop käskyn annettua heti naminsyönnin loputtua jolloin Ferro jäi hienosti seisomaan paikalleen! Käskystä meni myös hienosti maahan.  Kolmannella kerralla samat, mutta nyt kävelin itse kaavion ilman että kutsuin Ferroa seuraamaan. Tein kaavion toisen kerran jolloin kutsuin Ferron seuraamaan ja hyvin poika tuli!  Vielä jonkin aikaa pidän namin alustalla, mutta pitää miettiä missä vaiheessa kokeilee ilman namia ja alustaa.

Lopuksi leikittiin hetki narupallolla.

Nameina tänään oli nakkia ja maksamakkaraa tuupista. Maksamakkara on kyllä Ferron suurta herkkua, sen voimalla tekee lähes mitä vaan (paitsi ei noutua (:)