No niin, nyt on sitten pakko ottaa itseä niskasta kiinni ja alkaa töihin myös toko-puolella. Olen lupautunut vetämään KKH:n (Keravan koiraharrastajat) pentu ryhmän ja ensi torstaina päästään tositoimiin. Onneksi ryhmä on pieni vain 6 koirakkoa. Ferro pääsee joinakin kertoin mukaan "esimerkki"-koirana.

Teoria osuus oli 13.3  yhdessä toisen pentruryhmän kanssa. Toisen ryhmän vetäjän kanssa puhuimme kouluttamisen "teoriaa" melkein 1,5 h ja silti jotain unohtui. Onneksi meillä oli antaa koirakoille mukaan KKH:n penturkurssin teoria pläjäys.

Ensi torstaina siis päästään itse käytännön treeneihin. Iheena luoksepäästävyys, kontakti, leikkiminen ja luoksetulo.

KKH:lla väheni tänä vuonna koulutus ryhmät, sillä aika moni vetäjistä lopetti tai jäi ainakin tauolle. Onneksi me jotka nyt kursseja vedämme, saamme "palkkioksi" oman lyhyt kurssin (4 kertaa) jossa vetäjänä on Katariina Hepola joka oman koiranssa mittelpitz Paavon kanssa kuuluu maajoukkueeseen.

Ferron kanssa on kyllä koko alku vuosi hiljalleen treenailtu luoksetulon pysäytystä  ja voi:n kaukkareita. Pysäytystä pitäisi saada nopeammaksi, nyt Ferro pysähtyy merkin jälkeen yli kaksi omaa mittaansa. Edes taka palkka ei tunnu tuohon tehoavan. No, toivottavasti Katalta saadaan tuohon hyvät vinkit ja tietystä lagottojen omalla toko-päivällä Pialta saa varmasti apuja.

Raunio kausikin on taas alkanut, kerran ollaat päästy radalle. Ferrolla oli kaikki hyvässä muistissa, toisin kuin minulla. Saimme ryhmään uuden vetäjän ja muutenkin ryhmiä vähän sekoitettiin. Hanna lagottoineen on nyt meidän kanssa samassa ryhmässä, joten lagotot on hyvin edustettuina!