Eilen illalla tuli vihdoin meiliä tokon harkkakisa kurssista.  Kurssi on Riitta Jantunen-Torrin (kennel Tending) ja Virve Sormusen vetämä ja se koostuu kolmesta kahden viikon välein pidettävästä kisan omaisesta treenikerrasta.  Mukana 5 lagottoa!!!  Tere ja Bella, Tarja ja Carlo Voi-luokassa. Mari ja Banja, minä ja Ferro AVO-luokassa ja Ritva ja Allu ALO-ssa. Kurssista sitten enemmän kun se starttaa 27.4.

Tänään oltiin taasen raunio porukan kanssa treenaamassa. Ferrolla kolme maalimiestä, joista ensimmäinen oli pitkästä aikaa normaalia korkeammalla eli kahden kaivonrenkaan välillä olevan betoni levyn päällä. Hajut tulivat hyvin ja Ferro juoksi suoraan maalimiehelle. Ilmaisu oli kohtuullinen. Haukkui muuten hyvin, mutta vähän pidempiä yhtäjaksoisia sarjoja pitäisi saada aikaiseksi. Nyt muutama haukku ja sen jälkeen pieni tauko ja taas muutama haukku jne...

Toinen maalimies oli vähän edempänä ison muovisen säiliön sisällä. Sekään ei tuottanut mitään ongelmia.  Kumpikaan piilo ei ollut vaikea, mutta halusin ne Ferrolle siksi, että niitä ei oltu pitkään aikaan käytetty.

Kolmas maalimies otettiinkin sitten näkölähdöllä. Siinä tein sen mokan että en ottanut Ferroa kunnalla kiinni, vaan pidin sitä namin kanssa paikalla, jolloin se ei kiinnittänyt riittävästi huomiota maalimieheen. Hyvin Ferro silti lähti maalimiehen perään, mutta juoksi ensin ohi mutta löysi kyllä hänet aika nopeasti. Tällä harjoituksella olisi tavoitteena vahvistaa sitä että treenistä varmasti jää koiralle iloinen tekemisen meininki mieleen. Ferrolla on välillä ollut kausia jolloin se on työskennellyt vähän laiskanlaisesti. Tänä keväänä ei vielä onneksi ole tuollaisia jaksoja ollut.

578290.jpg