<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

Eilen oltiin taas koettamassa josko vihdoin saataisi ykköstulos AVO:sta. Koe oli Kellokoskella.  No, ei se vieläkään tärpännyt. Eniten jäi harmittamaan se että Ferro teki avo-uransa parhaan luoksetulon pysähdyksen, mutta sitten sivulle tulossa jäi viereeni seisomaan ja tuijottamaan taakseni. Tuli vasta toisella käskyllä sivulle. Tuomari totesi että Ferro jäi ihmettelemään kentänlaidalla ollutta sateenvarjoa.  Ilmeisesti sateenvarjo oli sen verran pelottava, että liikkeestä seisomisesta Ferro senkun kiihdytti vauhtia kun käskin pysähtymään eli liike meni nollille. Tämän jälkeen lähes jokaisessa liikkeessä joutui antamaan kaksoiskäskyjä ja kaukokäskyissä oli taas ” liimaa” maassa eli Ferro jämähti makuulle eikä noussut istumaan ennen kuin menin eteen seisomaan.  

 

Koe oli harvinainen siinä mielessä, että olivat etuajossa. Yksilösuoritukset alkoivat yli puolituntia etuajassa ja paikalla olot otettiin viimeiseksi. Ferro pysyi hienosti paikalla olon, mutta sivulle tulo oli taas monen käskyn takana. Tuomari totesi koiraa selvästi väsyttävän (samoin naapuria), no pisteitä kumminkin 8.  Yhteistyöstä saatiin 8, mikä oli pitkästä aikaa paras yhteistyö pisteJ. Kokonaispistemäärä oli 114 eli 3-tulos jälleen kerran.

 

Kisan EVL-luokassa tehtiin lagotto historiaa!!! Iida ja Marina saivat ensimmäisenä lagotto koirakkona EVL 1 tuloksen ja sijoittuivat kolmanneksi..

 

Ai niin, tuomarina kokeessa oli Hannele Pörsti.

 

Päivän päätteeksi teki kyllä mieli heittää rukkaset kehään koko tokoilulle, mutta hetken harmittelun jälkeen totesin että ei sittenkään. Ferro kun innolla treenaa ruutua ja tunnaria ym. uutta.  Voi olla että lagottojen tokomestaruus kisassa ollaan vielä AVO-luokassa, mutta mitä siitä pää asia on että treenaaminen on meistä kummastakin kivaa.

 

Viikonloppuna Iidan lisäksi Toto ja Heli tekivät lagotto historiaa eli suorittivat lauantaina hyväksyttävästi pelastushaku-kokeen (PEHA) ja yhdessä viime syksyn raunio A-kokeen läpäisemisen kanssa  he ovat nyt  viranomaistason koirakko. He ovat olleet harjoittelijoina HEPeKon hälytysryhmässä ja Heli pääsee nyt sitten koiranohjaajaksi ja Toto ihan oikeaksi pelastuskoiraksi kunhan vielä suorittavat ryhmän ryhmän sisäisen testin.  Hienoa Heli ja Toto!