Tänään oli vuorossa Keravan Koiraharrastajien Toko-treeni.

Tällä kertaa harjoiteltiin parettain, ensin kuitenkin paikallaolot sekä maaten että istuen. Ferro pysyi hyvin makuulla, vaikka treenien alussa olisi välttämättä halunnut "keskustella" ryhmäämme kuuluvat spanieli uroksen kanssa. Jostain syystä Ferro ei hihnan päässä tykkää spanieleista, vapaana ei ongelmia. Makuulla olosta vapautin Ferron suoraan makuulta (tosin sai odottaa niiin kauan, että muut jo olivat sivulla). Ferrolla on paha tapa ennakoida, joten nyt ennen koetta en vie mitään sellaista liikettä loppuun jossa pitää makuulta tai seisomisesta käskeä sivulle.

Toinen paikalla olo tehtiin istuen, aikaa 2 min. Välillä kävin piilossa lyhyitä aikoja ja Ferro pysyi hyvin istumassa, mutta ihan vähän ennen ajan täyttymistä se meni makuulle. Kävin laittamassa Ferron takaisin istumaan ja menin itse palanmatkan päähän hetkeksi ja sitten palasin sen viereen ja palkkasin.

Ferron kanssa meillä oli parina espanjanvesikoira narttu. Vuorotellen tehtiin jääviä liikkeitä niin että toinen pari käskyttää. Ferrolla tein ensin liikkeestä seisomista, ensin ihan kokeen omaisesti ja se jäis seisomaan hienosti! Mutta palatessani sen taakse se kääntyi niin että näki minut kokoajan. Ei kun koira takaisin seisomaan oikeaan suuntaan ja uudeesta paluu koiran taakse ja siitä viereen, nyt pysyi. Pari pysäytystä niin että käskyn yhteydessä heitin namin taakse ja lopuksi vielä yksi kokeen omainen suoritus joka meni lähes nappiin. Koko ajan pari oli käskyttämässä.

Toisen parin tehdessä töitä Ferro oli palanmatkan päässä paikalla makuussa ja pysyi hienosti! Toisena jäävänä otettiin liikkeestä maahan meno. Siinä ei nyt suurempia ongelmia, mitä nyt Ferro menee vähän hiipien maahan, mutta menee kuitenkin!!  Tähän vielä pitäisi saada vähän nopeutta. Muutama kerta niin että palkkasin heti kun Ferro meni maahan.

Kolmantena otettiin luoksetuloa pysäytyksellä koe matkalla. Eiliset treenit tuntuivat olevan vielä hyvin muistissa, sillä Ferro pysähtyi ekalla kerralla hienosti, toisella kerralla käsimerkkini oli vähän myöhässä joten meni vähän merkistä pitkäksi. Muutama kerta taas niin että heitin palkan samalla kun tuli käsimerkki, vahvisti kyllä pysähtymistä mutta Ferro alkoi taas ennakoida. Muutama läpijuoksu niin, että heti kun Ferro näytti siltä että alkaa ennakoida lähdin itse juoksuun. Lopuksi vielä kokeen omainen suoritus ja se meni hyvin.

Huomenna lähdetään taas mökille katsomaan löytyisikö sieniä. Sielläkin pitää vähän treenailla, ajattelin ottaa tunnari kapuloita mukaan.