Eilen oltiin taas Ohkolassa tallilla. Iida ratsasti Kamulla  pitkin hiekka tietä minun ja Ferron edellä. Ferro oli minulla vetovyössä kiinni ja sillä oli hirvee kiire saada hevonen kiinni:).

Hevonen on tietysti huomattavasti nopeampi kuin minä ja Ferro, niinpä Iida ja Kamu katosivat meiltä mutkan taakse piilloon. Matkaa oli tehty varmaan 1,5 km kun mutkan takaa kuului Iidan huuto ja minä hätäännyin tietysti että mitä nyt on tapahtunut ja lähdin Ferron kanssa juoksemaan. Saman tien mutkantakaa tulee Kamu Iida selässään hirveää laukkaa. Onneksi sain Ferron äkkiä lyhyelle hihnalle ja tien sivuun. Päästin Ferron irti ja lähdin juoksemaan Iidan ja Kamun perään, Ferro tietysti edelläni.

Hetken kuluttua soi kännykkäni; soittoäänestä tunnistan että kyseessä on Iida. Ensimmäisenä Iida sanoo, että on kunnossa (huh), mutta oli tippunut (osittain tahallaan) hevosen selästä ja hevonen juoksee takaisin tallille. Kamu oli jostain syystä päättänyt ettei halua jatkaa matkaa ja Iida oli yrittänyt "pakottaa" sitä jatkamaan ja siitä se oli pillastunut ja lähtenyt laukkaamaan takaisin tallille.

Ferro onneksi koko vapaana olo ajan oli hyvin kuulolla, vaikka juoksikin aika reilusti edellä ja oli yrittävinään saadan Iidaa ja Kamua kiinni. Kutsusta tuli heti takaisin luokseni.

Kamu oli suunnannut pihaton viereen kaverinsa luo, josta Iida sen oli vienyt talliin. Sillä aikaa kun Iida tutkaili Kamun vointia ja putsaili niin hevosta kuin varusteita, niin Ferro pääsi läheiselle pellolle vielä juoksemaan.